Colombia Supremo Single Origin – 1 KG (Kilitli Ambalaj)
Beany Coffee olarak en çok kavurduğumuz kahve olan Colombia Supremo kahvemizi sizden gelen talep üzerine Single Origin olarak da üretmeye karar verdik! Supremo Blend ‘den alışık olduğunuz Colombia tadı artık en saf haliyle aynı pakette !
Bu kahvemizde düzenli kahve tutkunları için ideal tadı hedefledik, günde 5 bardak içseniz de tadından bıkmanız imkansız !
Orta/Yüksek kavrumu, dengeli profili ve yüksek aromasıyla hem filtre kahvelerde, hem espressolarda kullanıma uygun. Özellikle sade espresso bazlı sütsüz tariflerde (Espresso,longo, americano vs.) aradığını bulamayanlar için kesinlikle öneriyoruz. (Biz bazen Türk Kahvesi olarak da içiyoruz; tadı, köpüğü ve telvesi hoş oluyor.)
Single Origin Kolombiya: Colombia Supremo, taze öğütüldüğünde kahvenize kiraz, fındık ve kakao notalarını verir. En basit filtre kahve demleme yönteminde dahi karakteristik aromalarını yoğun bir şekilde hissedersiniz. Beany Coffee’nin yüksek kaliteli Kolombiya Kahve çekirdekleriyle, her demleme yöntemiyle mükemmel sonuç alacağınız bu özel kahve, kahve keyfinizi bir üst seviyeye taşımak için ideal.
Colombia Supremo’nun Demlemesi Nasıl Olmalı?
Supremo Blend Filtre Kahve için pişirme reçetesi:
- Su sıcaklığını yaklaşık 90-95°C olarak ayarlayın.
- Her fincan için 2 ila 3 yemek kaşığı kahve kullanın (10gr kahve için 160ml su)
- Eğer Türk kahvesi olarak kullanacaksanız en ince ayarda öğütülmüş halde 1 fincana 1 dolu tatlı kaşığı kullanın (10 gram kahve, 60ml su)
Supremo Blend Espresso Kahve için pişirme reçetesi:
- Su sıcaklığını yaklaşık 90-95°C, basıncı 9 olarak ayarlayın.
- Espresso demleme süreniz yaklaşık 27 saniye sürecektir (ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz).
- Oran olarak 1:2 (1 kahve – 2 su) olarak espressonuzu demleyebilirsiniz.
- Kahvenizin taze öğütülmüş olması aromayı ve tadı arttırır. Kahvenizi elde kolayca öğütmek için kahve değirmeni arıyorsanız, buradayız!
Bölgesi |
Brezilya – Medellin |
Yetişme Yüksekliği |
Rakım 1100-1500 metre arasında |
Arabica Çeşidi |
Typica, Bourbon |
Hasat Sezonu |
Eylül Sonu – Aralık Ortasına Kadar |
İşleme Süreci |
Yıkanmış, Güneşte Kurutulmuş |
Aroma |
Kiraz, Kakao |
Tat |
Fındık, Kakao |
Gövde |
Yüksek |
Asitlik |
Düşük |
Tadım Notları |
Hafif kiraz notaları, fındık ve belirgin kakao |